FLEXIBELE OPSTELLING

Slimme toepassing van C-profielen maakt systeemvloer BW792 flexibel inzetbaar en gemakkelijk aan te passen: praktisch ieder obstakel is te overwinnen!

HOGE BELASTBAARHEID

De hoogst belastbare verhoogde vloer op de markt biedt zelfs mogelijkheid tot het opstellen van transformatoren of ander extreem zwaar equipment van > 5.000 kg!

BOUWHOOGTEN 175 – 2.200 MM

Verhoogde demontabele systeemvloer BW792 behoudt grote flexibiliteit tot op bouwhoogten van wel 2.200 mm. Kabelladderondersteuning kan hierbij op verschillende niveaus toegepast worden t.b.v. equipment/installatie.

"Plakvloeren" vervangen voor BW792

Steeds vaker worden wij benaderd voor renovatie van verhoogde vloeren. Wanneer dit een onderconstructie van het systeem BW792 betreft, gaat het meestal eenvoudigweg om het uitwisselen van vloerpanelen en het plaatsen van eventuele additionele frames voor equipment.

Bij het renoveren van een conventionele computervloer à la systeem SB1973 (ook wel “plakvloer” genoemd vanwege de aan de bouwkundige ondervloer verlijmde vloervijzels) is dit niet zo eenvoudig. Vaak is de stelmogelijkheid met “Loctite” (chemisch borgmiddel) geborgd, wat verstelling ernstig bemoeilijkt.
Conventionele computervloeren zijn ook dikwijls toegepast in oneigenlijke situaties, bijvoorbeeld:

  • Bouwhoogten >600 mm
  • (Technische) ruimtes waar verdeelde belastingen hoger dan 1.500 kg/m² (15.000 N/m²) plaatsvinden
  • Puntlasten hoger dan 300 kg (3.000 N)
  • Ruimtes waar regelmatig werkzaamheden onder de vloer (bijvoorbeeld aan installatie) plaatsvinden
  • Ruimtes waar vloerpanelen uitgenomen worden terwijl de ruimte (vrij) toegankelijk is.

Door overbelasting en anderzijds veroorzaakte instabiliteit bij deze vloeren is het vaak moeilijk en tijdrovend de vloer weer te nivelleren en de originele belastbaarheid te herstellen. Dit komt mede door de aan de bouwkundige ondervloer verlijmde vloervijzels. Wanneer de vloervijzels verwijderd worden, blijven lijmresten achter op de betonvloer of de cementdeklaag wordt losgetrokken. Het egaliseren van de ondervloer is een tijdrovende klus.
Om voorgenoemde redenen is het devies bij renovatie van een dergelijke conventionele computervloer dan ook meestal: vervangen.

Bij verhoogde vloeren geldt dan ook hetzelfde als voor andere zaken: wanneer de oplossing niet past bij de toepassing wordt goedkoop, duurkoop. Wij adviseren u graag én eerlijk over de juiste oplossing voor de toepassing van u of uw klant.