FLEXIBELE OPSTELLING

Slimme toepassing van C-profielen maakt systeemvloer BW792 flexibel inzetbaar en gemakkelijk aan te passen: praktisch ieder obstakel is te overwinnen!

HOGE BELASTBAARHEID

De hoogst belastbare verhoogde vloer op de markt biedt zelfs mogelijkheid tot het opstellen van transformatoren of ander extreem zwaar equipment van > 5.000 kg!

BOUWHOOGTEN 175 – 2.200 MM

Verhoogde demontabele systeemvloer BW792 behoudt grote flexibiliteit tot op bouwhoogten van wel 2.200 mm. Kabelladderondersteuning kan hierbij op verschillende niveaus toegepast worden t.b.v. equipment/installatie.

Verhoogde systeem vloer in Kröller-Müller Museum door Lucas Lenglet.

LUCAS LENGLET. AND ALL THE UNTILLED AIR BETWEEN

20 apr 2019 – 22 sep 2019

‘And all the untilled air between’ is de tweede tentoonstelling in de serie ‘Vestibulum’. Deze titel verwijst naar de plek waar de tentoonstellingen plaatsvinden: de voormalige entree van het museum in het door architect Henry van de Velde ontworpen en in 1938 geopende gebouw. Elk half jaar nodigt het museum een kunstenaar uit om voor deze, nu wat onbestemde ruimte, een presentatie te maken die zich op de een of andere manier tot de plek verhoudt, tot de geschiedenis van het museum of de collectie.

 

Het werk van Lucas Lenglet (Leiden, 1972) spelen begrippen als insluiting en uitsluiting, dreiging, veiligheid en bescherming een grote rol. Met zijn installaties grijpt hij in op bestaande ruimtes en zet de relatie tussen binnen en buiten op scherp. De voormalige entree van het museum, waar ‘buiten’ overgaat in ‘binnen’, is bij uitstek een plek voor een ingreep van Lenglet. De werken die hij in de ruimte plaatst, verwijzen naar objecten die de overgang tussen binnen en buiten markeren: slagbomen, hekken of tralies. Zo tast hij de voortdurende wisselwerking tussen in- en uitsluiting af.

Begrenzing

De titel van zijn installatie, And all the untilled air between, ontleende Lucas Lenglet aan het gedicht Prologue: The birth of architecture van W.H. Auden. Het gedicht gaat zowel over de persoonlijke ruimte, de begrenzing daarvan en het gevoel van ongemak als een ander die grens overschrijdt, als over de manieren waarop huizen bescherming bieden aan degenen die binnen zijn, en degenen die dat niet zijn juist buitensluiten.

 

Afbeelding: Lucas Lenglet, And all the untilled air between, 2019, foto: Marjon Gemmeke